25η Μαρτίου της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο

Κοινοποίησέ το

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο
για την 25η Μαρτίου 1821. Διοργανωτής το Τμήμα Συλλογων της Κοινότητας που για άλλη μια φοράαπέδειξε την άψογη συνεργασία που έχει με τους εθνοτοπικούς συλλόγους και γενικά με όλους τους φορείς της παροικίας μας.
Οι εκδηλώσεις άρχισαν την Παρασκευή 22 Μαρτίου και ώρα 11:00 στην
καρδιά του Τορόντο στο city hall με την έπαρση της Ελληνικής σημαίας.
Την επόμενη μέρα Σάββατο 23 Μαρτίου στην πολυτελέστατη αίθουσα του Crystal banq hall πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη δεξίωση επει ευκαιρείας της εθνικής μας εορτής.
Την βραδιά αυτή τίμησαν με την παρουσία τους η Πρωθυπουργός του Οντάριο κ. Kathleen Wynne , ο Mike Prue ο Γενικός πρόξενος της Ελλάδας κ.Δημήτρης Αζεμόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος κ.Μαρία Φραγγεδάκη,ο επαρχιακός βουλευτής κ.Δημήτρης Καρύγιαννης,ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ.Αντώνιος Αρτεμάκη,ο Αντιπρόεδρος κ.Νίκωνας Γεωργακόπουλος,ο Γραμματέας κ.Ερμής Ιορδάνου,η Μάρθα Handy ο πρόεδρος του Τμήματος των Συλλόγων κ.Μανώλης Μηλονάκης η ακούραστη Γραμματέας Νίκη Σταθά ντυμένη με την Εθνική μας ενδυμασία και υπεύθυνη της επιτυχημένης βραδιάς, μεταξύ άλλων διακρίναμε,όλους τους Ιερείς μας ,αντιπροσώπους απο την ομοσπονδία Κογκρέσο Αχέπα καθώς και μέλη και φίλοι της Κοινότητας.
Η βραδιά άρχχισε με σύντομες ομιλίες των καλεσμένων ,αμέσως μετά τα χορευτικά της κοινότητας Νεφέλη και Διόνυσος μας παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς , και στο τέλος παρέσυραν και το κόσμο στη πίστα μέχρι τα ξημερώματα. Ήταν μία βραδιά γελντιού και διασκέδασης και πώς να μην ήταν αφου είχε υπογραφή Πάνος Μπούσαλης που ήρθε απο την ελλάδα για τη βραδιά αυτή τον συνόδευσε η ορχήστρα Παρέα. Η βραδιά έκλεισε με της τόσο επιτυχημένες μαντινάδες του Κρητικου προέδρου του τμήματος.
Κυραική 24 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Παρέλαση στην καρδιά της Danforth ave εδω που οι καρδιές μας κτυπούν Ελληνικά. Τα μαγαζιά σχεδόν όλα Ελληνικά στολισμένα με της Ελληνικές και Καναδικές σημαίες ,πανέτοιμα να υποδεχθούν όλο αυτό το κόσμο που θα παρελάσουν όλο αυτό το κόσμο που θα χειροκροτήσουν τα παιδιά μας.Και η παρέλαση άρχισε με τους επισήμους ακολούθησαν τα ελληνικά σχολεία, και όλοι οι εθνοτοπικοί συλλόγοι. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ,αμέσως μετά δεξίωση στην αίθουσα της Πανμακεδονικής .
Οι εκδηλώσεις έκλεισαν την Παρασκευή 28 Μαρτίου με την έπαρση σημαίας στο Δημαρχείο του Τορόντο,εδώ αξίδει να σημειωθεί και να πούμε ενα Εύγε ενα Μπράβο ενα ευχαριστω στο πάντα ακούραστο Γενικό μας πρόξενο κ.Δημήτρη Αζεμόπουλο , με της δικές του ενέργειες η Γαλανόλευκη κυματίζει στην καρδιά του Τορόντο με τη δική του πάντα πρωτοβουλία, και για μία ακόμη φορά
ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος στην πόλη του Τορόντο. Την ημέρα αυτή μεταξύ των παρευρισκομένων Ξένων και Ελλήνων παρευρεύθηκαν και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ και μας τραγούδισαν τον Εθνικό μας Ύμνο ο Στέλιος Διονυσίου, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Δημήτρης Κόκκοτας,και ο Χάρης Βαρθακούρης.
Για άλλη μια φορά ο Ελληνισμός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ελληνικής
Κοινότητας στο κάλεσμα του τμήματος συλλόγων ενα πολύ μεγάλο Μπράβο αξίζει σε όλους αυτούς τους εθελοντές που βοήθησαν οι εκδηλώσεις αυτές να έχουν τόση επιτυχία και που πάντα είναι δίπλα και στηρίζουν την Ελληνική Κοινότητα.

 

Κοινοποίησέ το

comments